Beeldentuin

In de beeldentuin in Welsum vind je onder andere vogelfiguren op meerpalen die een reflectie geven op de Coronatijd en het verlangen naar vrijheid.

Open: maart TM oktober

iedere zondag van 11-16 uur en vrijdag op afspraak

Coronatijd

In het begin van de coronatijd is het idee van het Vrije-vogel-pad ontstaan. 15 vogelfiguren op meerpalen stonden langs de IJsseldijk.
Na de (intelligente) lockdown verlangden we weer naar vrijheid en stapten we op de fiets of maakten een wandeling in de natuur. De vogel-figuren verwijzen naar de coronatijd en het verlangen om weer vrij te zijn. Ze zijn o.a. gemaakt van kunsthars en vogelveren die veelal zijn gevonden in de uiterwaarden en langs de IJssel. 

Verlangen naar vrijheid

Het verlangen naar vrijheid loopt als een rode draad door mijn leven als kunstenaar. De titels van de beelden zijn ongetwijfeld herkenbaar en nodigen uit tot reflectie op de bijzondere tijd waarin beperkte vrijheid het 'nieuwe normaal' zal worden. Misschien moeten we de term 'vrijheid' wel opnieuw uitvinden.

Ik daag je uit om het pad te volgen en je te realiseren hoe waardevol jouw vrijheid is.

(De beelden staan nu niet meer langs de IJsseldijk maar in mijn beeldentuin.)

Voor LocoTV hebben Henk Tabois (cameraman) en Hennie Kolkman (presentator) een reportage gemaakt Kijk op deze link: https://youtu.be/jA-x-lTZgOk

Beelden over de coronatijd en het verlangen naar vrijheid

Lockdown
Lock down

 

Verlangen
Verlangen SOLD
Huidhonger
Huidhonger SOLD

 

Afstand SOLD

 

Quarantaine SOLD

 

Beschermd

 

Geluk
Geluk SOLD

 

Troost
Troost SOLD

 

Paradijs SOLD

 

Begroeting SOLD

 

Wens SOLD

 

Immuniteit
Immuniteit

 

.

Beeldentuin